ТехноЛогика бе сред спонсорите на хакатона Burgas Game Jam

2 февр 2016
Между 29 и 31 януари за втора поредна година феновете на компютърните и настолните игри в гр. Бургас имаха възможността да станат част от инициативата Burgas Game Jam. Тя събра креативни личности от цялата страна, които в рамките на 2 денонощия, разделени на отбори трябваше да създадат прототипи на дигитални и настолни игри. Идеята на надпреварата е притиснати от времето състезателите да проявят кретивност и да изработят малки, но иновативни игри.

ТехноЛогика бе сред спонсорите на събитието, организирано от сдружение „БургасЛаб“. По този начин софтуерната компания за пореден път показа своята ангажираност към иновативните идеи и развитието на IT сектора.

Характерно за хакатоните е, че съдържат и социален елемент. Burgas Game Jam не направи изключение и всеки състезател носеше табелка, на която бе изписано неговото умение. След обявяване на темата играчите трябваше на място да сформират отбори в зависимост от уменията си. И тази година Burgas Game Jam бе част от Global Game Jam – най-голямата безплатна, международна инициатива за правене на игри.

Преди започване на надпреварата родни експерти в гейм и уеб индустрията изнесоха открити лекции, на които говориха за основите при проектирането на игри, за това как се правят хибридни мобилни приложения в кратки срокове и какви са спецификите при игрите за мобилни устройства.

Темата на тазгодишния форум бе „Окултно“ и позволи на геймърите да отпуснат въображението си и да навлязат в света на мистиката. След приключване на обявения срок участници и гости изпробваха новосъздадените игри и ги оцениха. Победител стана играта Bobbly за решаване на пъзели. На второ място се нареди настолната игра Живата вода, базирана на митове от българския фолклор.
  • Социална отговорност