Огнян Траянов участва на конференция в Брюксел, свързана с повишаване на младежката заетост

18 ноември 2015
Изпълнителният директор на ТехноЛогика и председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов взе участие в конференцията Enterprise 2020 Summit, проведена на 16 и 17 ноември в Брюксел. В рамките на събитието бе подписан „Европейският пакт за младежта“, чиято цел е да създаде култура на партньорство между бизнеса и образованието, за да увеличи шансовете на младежите на Европа да намерят достойна реализация.

Инициатори на кампанията са Европейската комисия и Европейската бизнес мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe, на която БМГД на ООН е национален партньор. Представителят на България за приемането на Пакта г-н Траянов бе и панелист в сесия, посветена на STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) и разказа пред аудиторията за проекта на ТехноЛогика за изграждане на детски интерактивен център TechnoMagicLand, както и за различните методи за подпомагане на образованието, които ТехноЛогика прилага.

Българската софтуерна компания от години се стреми към сближаване на бизнеса и образованието чрез различни инициативи в полза на училища и университети. Сред тях са спонсорства и дарения, конкурси, финансиране и издаване на учебници. ТехноЛогика е носител на първа награда в категорията Инвеститор в знанието на Наградите за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес-лидерите и бе първата фирма, отличена като Партньор на годината на ФМИ.

Европейският пакт на младежта е апел към представителите на бизнеса и учебните заведения да развиват партньорства в подкрепа на младежката заетост. Стремежът на проекта е да бъдат създадени 10 000 партньорства, които да разкрият 100 000 места за младежи за придобиване на практически опит.

Пактът бе анонсиран в присъствието на президента на Европейския парламент Мартин Шулц и краля на Белгия Филип Белгийски.
  • Социална отговорност