ТехноЛогика стана генерален спонсор на шахматния турнир на ФМИ за десети път

24 окт 2015
На 24 октомври се проведе юбилейният десети шахматен турнир на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на СУ „Св. Климент Охридски“. ТехноЛогика е партньор на състезанието още от първото му издание, осигурявайки наградите на победителите.

И тази година надпреварата привлече сериозен интерес, като в битка за първото място се впуснаха цели 18 състезатели. Турнирът премина по правилата за ускорен шах и след множество динамични битки първото място си заслужи Евгени Недялков, преподавател във факултета от катедра „Математически анализ“. Втори остана Христо Вригазов, студент във 2 курс по специалност „Компютърни науки“, а почетното трето място си извоюва Александър Ангелов, студент в 1 курс по специалност „Математика“.

По инициатива на ТехноЛогика до 2014 г. турнирът носи името на „акад. Борислав Боянов” - дългогодишен декан на факултета и член на Българската академия на науките. Като жест на уважение и почит към паметта на международно признатия математик, преди години компанията дари средства за изграждането на паметник на изтъкнатия учен в двора на ФМИ.
  • Социална отговорност