ТехноЛогика награди победителите в конкурса "Гордея се с труда на моите родители"

6 дек 2014
На 6 декември ТехноЛогика награди своите деца победители във второто издание на конкурса „Гордея се с труда на моите родители“. В него се включиха 15 младежи, а жури, съставено от служители на фирмата, избра победителите в две възрастови групи. При по-малките първа награда спечели Баян Дончев с рисунка на професията „Инженер“, а при големите бе отличена Вероника Попова за есето „Един малък голям свят, лишен от емоции“. За отличното си представяне те получиха таблети.

Трима от участниците получиха специални награди. Единственото есе на представител на по-малката група бе дело на Елица Алекова и заслужено й донесе таблет. Петър и Василена Младенови впечатлиха всички със своя „РобоПам“ – робот, способен да показва емоции. Впечатляващото изобретение им донесе принтер.

Подаръци имаше за всички деца, участвали в конкурса. Те си тръгнаха с детайли, изработени на 3D принтер, билети за детски концерт и много лакомства.

Четири дни по късно се проведе и финалното събитие на проект „Гордея се с труда на моите родители“ за 2014 г. В преобразената на галерия бивша Централната софийска баня, бе организиран уникален детски базар на професиите. В него се включиха 16 компании. От страна на ТехноЛогика участие взеха Петър и Василена, които демонстрираха възможностите на своя робот.
  • Социална отговорност