ТехноЛогика подкрепи конференцията "Просперитет=наука+младеж"

29 ян 2014

На 28 януари 2014 г. в София Хотел Балкан, със специалното участие на главния научен съветник на председателя на Европейската комисия и председател на Съвета по иновации и технологии проф. Ан Глоувър, се проведе конференцията "Просперитет=наука+младеж“. Тя бе посветена на българския принос в европейската наука и развитието на научните политики на ЕС, а организатори бяха Атлантическия клуб в България, ПанЕвропа – България и Представителството на Европейската комисия. Изпълнителният директор на ТехноЛогика, Огнян Траянов взе участие в дискусията, като повдигна въпросите за smart specialization в ЕС, добрите практики и как в България да бъде организиран обществен дебат по въпроса.

Проф. Ан Глоувър е първият главен научен съветник на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и председател на първия по рода си Съвет по иновации и технологии към ЕК. Тя е посланик на европейската наука, като насърчава и предава ползите и стойността на науката в Европа. През 2008 г. е избрана за жена на изключителните постижения в областта на науката, инженерството и технологиите.

„От мое име и от името на целия ни екип сърдечно Ви благодаря за подкрепата и съдействието, които „ТехноЛогика” оказа на Атлантическия клуб в България за организирането на конференция „Просперитет=наука+младеж”, със специалното участие на проф. Ан Глоувър. … Надяваме се ползотворното сътрудничество между „ТехноЛогика” и Атлантическия клуб/ПанЕвропа да продължи като част от дългосрочното ни партньорство в служба на обществото.“, каза д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България.