Български специалист ще представя Източна Европа на голямо технологично събитие

28 ян 2014

27 януари, София От днес до 29 –ти януари в Сан Диего, Калифорния се провежда едно от най-значимите събития в областта на CAD/CAM технологиите - SolidWorks World 2014. Тази година, ДиТра, CAD/CAM център на ТехноЛогика, бе поканена да се включи с презентация в програмата на SolidWorks World. Още в първия ден Антон Нанчев, който е един от 200-тате елитни инженери на SolidWorks в света, ще сподели своя практически опит в термичните анализи. Експертът на ДиТра е единственият лектор  на събитието от Източна Европа.

Това е изключително признание за професионализма на екипа на ДиТра, който вече 24 години осмисля и оползотворява инвестициите в технологично оборудване на стотици български фирми и им помага да повишават конкурентоспособността си с използването на високи технологии. Известно е, че CAD/CAM системите и 3D принтирането са в основата на иновациите и развитието на икономиката. Висококвалифицираните специалисти на CAD/CAM центъра на ТехноЛогика имат богат опит и постоянно усвояват и инвестират във водещи приложения за индустрията, някои от които са реализирани за първи път в региона:

- рационализиране на инженерния труд чрез системи за управление на инженерните данни (PDM)
  - управление на индустриални роботи
  - управление на швейцарски тип стругове
  - 3D принтиране.

ДиТра е в помощ на своите клиенти и в предизвикателството за намиране на добре подготвени инженерни кадри. Фирмата работи активно с 10 технически университета в България и Македония чрез своята програма „Инженерното образование – солидно и работещо“, която ежегодно се развива и обновява. През тази година предстои разкриването на изнесени филиали на учебния център на ДиТра.